Stort intresse för Bercos lean-koncept

Notera att denna artikel är från 2017

Ett 30-tal personer besökte i onsdags Berco i Skellefteå för att se hur de arbetar med  sitt företagsanpassade lean-koncept ”Berco way”. Satsningar på Lean har bland annat  gjort att ledtiden på deras transportskåp Volymax har minskat från 14 till 3 dagar.

– Det har verkligen fungerat mycket bra sedan starten 2012 då vi började med förbättringsarbetet. Vårt Berco way tankesätt har gett oss nöjdare kunder och ett större engagemang bland alla som arbetar hos Berco, berättar Nicklas Berglund, lean koordinator på Berco i ett pressmeddelande.

Med ett ökat flöde, utan mellanlager skapades en flexibel organisation och genom att dimensionera maskinpark efter faktisk efterfrågan och enstycksproduktion kunde ledtider reduceras från flera veckor till dagar.
– Vårt förbättringsarbete bygger på att ta tillvara samtliga medarbetares kompetens. Det innebär att all personal ska vara delaktig i de förändringar som ska ske, med utgångspunkt i ”vi ska jobba smartare och utveckla verksamheten tillsammans”. Det ställer stora krav på alla, men belöningen är mångdubbel, säger Nicklas Berglund.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.