Stormöte för företagare i Robertsfors

Vilka planer finns? Mikael Bergmark, ny ägare till Element Six fabriksområde, kommer att berätta om sina planer vid ett storemöte för företagare i Robertsfors på måndag kväll.

På måndag kväll har Robertsfors kommun bjudit in företagare från hela kommunen till ett stormöte i Centrumhuset.

Mötet har efterfrågats av kommunens företagare och målet är att det ska leda till ett konceptförslag om ett näringslivsråd som sedan ska presenteras för Robertsfors kommuns politiska ledning.

Ett 50-tal företagare har redan anmält sig.

Northvolt

Fler talare ska ge inspiration. Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun, kommer att berätta om Northvolts etablering i Skellefteå.

Därefter presenterar Mikael Bergmark, ny ägaren för Element Six tidigare fastighet, sina planer för fabriksområdet. Olof Norberg, näringslivsstrateg i Robertsfors kommun, berättar slutligen om kommunens näringslivsstruktur och 2017 års raketföretag.

Workshop

Sedan kommer ett antal branschindelade workshopgrupper sätta sig och diskutera konceptet ”Näringslivsråd” och hur det kan tänkas se ut just i Robertsfors kommun.

Detta ska sedan bli ett underlag för kommunens politiker.

Ett näringslivsråd skulle innebära ett nytt forum där Robertsfors kommuns ledning och företagare kan hantera större utvecklingsorienterade frågor samt underlätta för Robertsfors kommun i dess arbete med att främja tillväxten genom att bemöta företagarnas behov.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.