Statsministern bjuder in till innovationsmöte i Skellefteå

Kicki Nilsson TT

Statsminister Stefan Löfven bjuder den 20 februari  in till ett regionalt möte med Nationella innovationsrådet i Skellefteå. Valet av plats för mötet beror enligt Stefan Löfven på att ”Skellefteå, är en kommun som de senaste åren gjort avtryck på innovationsområdet både i Sverige och internationellt”.

Syftet med mötet är att diskutera med regionala aktörer i norra Sverige hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka hela Sveriges konkurrenskraft. Statsministern ser norra Sverige som en region med stora möjligheter och intressanta innovationsprojekt.

– Sverige ska vara världsledande inom innovation. Det ger svenska företag fördelar i en global ekonomi och skapar jobb och välfärd i Sverige. Här kan norra Sverige, med framgångsrika lärosäten, nytänkande offentlig verksamhet och konkurrenskraftigt näringsliv ge viktiga bidrag till den nationella innovationspolitiken, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att hela Sverige behöver vara en del av den nationella innovationspolitiken. Därför samlar Innovationsrådet olika aktörer runt om i Sverige i Skellefteå för dialog om regionala förutsättningar och förnyelse. I samband med mötet arrangeras också ett seminarium.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.