Snabb tillväxt för nytt installationsföretag i Skellefteå

Delägarna i Umia Skellefteå: Stefan Kandel, Fredrik Kandel och Johan Johansson. Foto: Andreas Nilsson AB

När det lokalägda installationsföretaget Umia Skellefteå AB startades för drygt ett år sedan sattes målet att vara 30 anställda inom ett år. Detta är redan passerat.

Nyligen fick Umia Skellefteå klart med sitt största uppdrag hittills. Det handlar då om det nya P-huset på Strömsör där uppdragsgivaren är  huvudentreprenören Lemminkäinen.

– Kul att få förtroende på ett av de större byggena i trakten. Det händer mycket i Skellefteå nu och vi är med både där det byggs lägenheter och på företags- och industriuppdrag. Vi har fått ett fantastiskt gott mottagande, med uppdrag åt alla stora aktörer och en fortsatt god orderstock, säger Umias vd och verksamhetschef Fredrik Kandel i ett pressmeddelande.

Umia Skellefteå, som har kontoret på Söder, levererar installations- och servicelösningar inom energi-, el-, fläkt-, rör- och reglerteknik samt sprinkler- och säkerhetsteknik. De erbjuder också teknikkonsulting, vilket innebär att man kan projektera totalentreprenader smidigt från ”start till mål”.

Umia är ett av Sveriges snabbast växande företag i branschen. Koncernen omsätter drygt 1 miljard kronor och tillväxten sker i lokalägda bolag som styr sin egen verksamhet på respektive ort. Som i Skellefteå.

Förutom på nybyggen och renoveringar är Umia också en växande aktör inom teknisk service.

– Vi anställde rutinerade och välkände Jörgen Marklund som serviceledare och hans erfarenhet betyder mycket för utvecklingen av vår serviceavdelning. Det trillar in uppdrag hela tiden och vi satsar på att bygga ut den sidan ännu mer, så det kan bli fråga om fler nyanställningar.

I stort sett alla entreprenader som Umia Skellefteå haft har varit totalentreprenader där alla teknikområden ingår.

– Umiamodellen, som vi kallar den, betyder att vi samarbetar över teknikgränserna, vilket är ganska ovanligt i den här branschen. Men det är vår filosofi och den möter många positiva reaktioner hos kunderna. De har samma projektledare hos oss hela tiden, oavsett hur många olika tekniker som ingår i uppdraget, avslutar Fredrik Kandel.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.