Småhuspriserna i Skellefteå ökar mest i hela landet

Småhuspriserna i Skellefteå steg mest i Sverige under det fjärde kvartalet, jämfört med tredje kvartalet. Ökningen var här 10 procent. Och på årsbasis ligger Skellefteå också i topp med en prisökning på hela 20 procent.

Småhuspriserna i Västerbotten steg också mest i Sverige under det fjärde kvartalet, jämfört med tredje kvartalet. Ökningen var här 5 procent. I Norrbotten steg priserna med 1 procent, vilket är lika med rikssnittet.

Västerbotten har även haft den största prisökningen på årsbasis. Den landar på 15 procent. I Norrbotten är ökningen 6 procent vilket kan jämföras med rikssnittet på 9 procent.

Under fjärde kvartalet var medelpriset på ett småhus 2,1 miljoner kronor  i Västerbotten och 1,6 miljoner i Norrbotten. I Skellefteå var medelpriset 1,6 miljoner kronor.

Mellan de två senaste kvartalen steg priserna i 14 av Sveriges 21 län. På årsbasis steg priserna i samtliga 21 län.

Det genomsnittliga priset för ett småhus för permanent boende i landet var drygt 3 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2017.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.