Skeriafonden delade ut över 200 000 kronor

Skeriafonden delade nyligen ut 212 500 kronor till elva projekt vid sin årliga utdelning till aktiviteter som ska öka trivseln på Campus Skellefteå och som ska öka intresset för forskning och utbildning.

Stödet går bland annat till uppfräschning av studenternas publokal, idrott, spel och kultur och olika typer av gruppbildande aktiviteter samt satsning på sommarföretagare.

Studentföreningens olika undersektioner fick utdelning och kunde inkassera sammanlagt 136 000 kr där sektionerna Tafs och Fusk satsar på underhållning, event och spel.

Phöseriet vill utveckla mottagandet av nya studenter under den så kallade Nolleperioden, där nya studenter ges möjlighet att lära känna varandra, Campusområdet och Skellefteå. Traversen, studenternas egen pub behöver renoveras och det är Sexmästeriet som äskat pengar för att genomföra detta, med mera.

Övriga projekt gällde till exempel gemensamma träffar för doktorander, sociala aktiviteter för internationella master studenter, Sammes Idéhus 2018 och nätverket KVIST för kvinnliga ingenjörer.

Skeriafonden förvaltas av Skellefteå kommun och delar ut stipendier en gång per år.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.