Skellefteföretag vinner order för 42 miljoner i Ryssland

Notera att denna artikel är från 2016

Skellefteföretaget Valutec har vunnit en order på 17 virkestorkar från nordöstra Rysslands största sågverk. Ordervärdet uppgår till cirka 42 miljoner kronor. Detta är en av Valutecs största order någonsin.

Kunden är Sågverk 25 i Archangelsk, som bygger en helt ny sågverksanläggning.

– Vi har haft ett långt samarbete med Sågverk 25 som redan använder våra torkar på sina övriga anläggningar. berättar, Robert Larsson, vd för Valutec.

Ordern omfattar fem kanaltorkar och tolv kammartorkar. Den totala torkkapaciteten uppgår till cirka 300 000 m3 per år, motsvarande närmare 19 000 fotbollsplaner med brädor som lagts sida vid sida.

Leveranserna kommer att inledas under våren och torkarna monteras och driftsätts i slutet på året.

Sågverk 25 är en del av Titankoncernen, som består av över 20 företag i området kring Archangelsk. Den årliga omsättningen uppgår till över 100 miljoner Euro.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.