Skellefteföretag öppnar kontor i Dallas och Singapore

Notera att denna artikel är från 2017

Skellefteföretaget Data Ductus har under januari öppnat kontor i både Singapore och Dallas.

– Då vi har en befintlig kundbas i Asien och efterfrågan av våra tjänster från den marknaden ökar, så är det viktigt för oss att hålla en hög trovärdighet gentemot våra kunder genom att etablera en lokal närvaro där, säger Roger Byström, affärsområdeschef för Network Management Solutions på Data Ductus i ett pressmeddelande.

Data Ductus har sedan ett antal år en verksamhet i USA med kontor i Denver, Colorado. Där har verksamheten vuxit organisk då uppdragen blivit allt fler. Nu växer bolaget vidare i USA genom ett kontor i Dallas, Texas.

– Att Dallas blev vår nästa etableringsort i USA beror på att vi redan idag har större uppdrag där, men även för att det ger en bra geografisk täckning av den nordamerikanska marknaden, säger Roger Byström.

Den positiva utvecklingen i både öst och väst för Data Ductus kan få ett genomslag på hemmaplan också.

– Många av våra utländska uppdrag levereras från våra kontor i Sverige så denna internationella expansion kommer sannolikt att leda till ett större rekryteringsbehov här hemma, säger Roger Byström.

Data Ductus grundades 1989 och har i dag drygt 200 anställda.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.