Skellefteföretag får stororder i Österrike

Notera att denna artikel är från 2016

Valutec i Skellefteå levererar virkestorkar till ett av Europas modernaste sågverk. Det är österrikiska Hasslacher som  investerat i två nya kanaltorkar till sin anläggning i Sachsenburg, Kärnten.

– Vi hade behov av att öka torkkapaciteten och torkkvaliteten vad gäller fuktkvot och sprickor. Valutec var den leverantör som kunde erbjuda den bästa helhetslösningen, säger Michael Fercher, teknisk chef, Hasslacher.

Hasslacher är en familjeägd sågverkskoncern med sju anläggningar i tre länder. I och med investeringen ökar man kapaciteten i Sachsenburg, en av Europas modernaste limträanläggningar, med cirka 80 000 kubikmeter per år.

– Hasslacher har stort kvalitetsfokus och vårt genomgående kvalitetstänk i allt ifrån byggnadsmaterial till torkstyrning var en av huvudanledningarna till att de valde oss, säger Robert Larsson, vd för Valutec.

Kanaltorkteknologin är fortfarande relativt okänd i Centraleuropa men de senaste åren har Valutec genomfört en rad lyckade leveranser av kanaltorkar där.

– Den ökade efterfrågan för våra kanaltorkar grundar sig i en kombination av en målmedveten satsning från vår sida samtidigt som sågverken i Centraleuropa börjat bli mer och mer kvalitetsmedvetna och ställer hårdare krav på sina leverantörer, säger Robert Larsson.

–Innan vi valde leverantör besökte vi ett flertal anläggningar från såväl Valutec som andra leverantörer. Gemensamt för alla Valutecanläggningar var att produktionen gick smärtfritt samtidigt som användarna var mycket positiva. Därför känns Valutec som ett tryggt val av leverantör avslutar Michael Fercher.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.