Skelleftebutik kan få fint pris

Stolt. Johan Hasselström, säljchef på Rum 1, är mycket glad över att butiken är en av tio nominerade i landet till priset Årets Möbelhandlare 2017. Foto: Lars Andersson.

Rum 1 i Skellefteå är en av tio som nominerats till Årets Möbelhandlare 2017.

– Vi är jätteglada och stolta, men lite förvånade och ödmjuka, säger Johan Hasselström, säljchef på Rum 1.

Det är FMI som ligger bakom nomineringen. Det är en branschorganisation för företag som säljer varor och tjänster inom heminredning till konsumenter. FMI står för färg, möbler, interiör.

De som ligger bakom nomineringarna är leverantörer, importörer, producenter eller agenter i branschen.

Ung butik

Rum 1 är en ung butik och den drogs igång i december 2015.

– Vårt första år, 2016, blev otroligt bra, över alla förväntningar. Vi har omsatt 28 miljoner kronor och sysselsatt sex anställda. Det är jättespännande, att vi lyckas göra avtryck under det första året i en så konkurrensutsatt värld, berättar Hasselström som kände till att priset fanns.

– Det är ett stort branschpris. Den bransch vi jobbar i handlar inte bara om stora möbeldrakar utan också mindre inredningsbutiker.

Vill växa

Rum 1 ser nu framåt.

– Vi har expansionsplaner, det handlar om både fler butiker och en webbsatsning, så det känns jättespännande, säger Hasselström.

Vinnaren utses på lördag på den pågående mässan Stockholm Furniture & Light Fair där ägarna till Rum 1 Lars Edfast och Kenneth Andersson finns på plats.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.