Skellefteåbuss ska ta fram ny specialbuss åt landstinget: ”Avancerad lösning i unik buss”

I mars 2018 börjar landstingets nya sambulans trafikera sträckan Skellefteå – Umeå. Skellefteå buss vann upphandlingen och ansvarar för att ta fram den specialutrustade bussen.

– Det är glädjande att vi lyckas vinna förtroende med en så avancerad lösning i en unik buss. Det är bara vi som har klarat av att skapa ett anbud som uppfyller de höga kraven, säger Skellefteå buss vd Andreas Olofsson i ett pressmeddelande.

Avtalet träder i kraft i mars 2018. Bussen börjar trafikera länet i mars 2018. Dem kommer att utrustas med fyra sängplatser, fyra rullstolsplatser samt 18 sittplatser. Längst bak finns två platser för intensivvård. Bussen ska även ha två arbetsytor för sjukvårdare.

– Vi värderar säkerhetsaspekten högt. Arbetsmiljöverket har slagit ner på att sjuksköterskor inte får jobba obältade under transport. Vi gör en konstruktion där sjuksköterskorna ska kunna flytta stolarna längs skenor för att hamna i rätt läge och samtidigt vara bältade. Det blir en väldigt avancerad lösning, säger Andreas Olofsson.

Sträckan Skellefteå–Umeå tur och retur kommer att gå två gånger dagligen.

Taggar:

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.