Skellefteå Science City får hett uppdrag av Energimyndigheten

Johnny Högberg Foto: Susanne Lindberg.

På uppdrag från Energimyndigheten ska Skellefteå Science City  göra en förstudie inför ett tänkbart framtida innovationskluster.

Målet med förstudien är att ta fram förslag om hur projektet North Sweden Clean Tech kan stödja vidareutvecklingen av ett eller flera, internationellt konkurrenskraftiga, kluster inom energiområdet.

Skellefteå Science City uppdrag är att göra ett grundarbete, skapa sig en bild och undersöka marknaden vilket kommer att resultera i ett planeringsunderlag.

– Att vi har fått förtroendet att jobba med detta är glädjande. Ett viktigt fokus för förstudien är att utveckla kontaktytorna med nationella myndigheter och forskningsinstitut och engagera dem i samarbetet och där har vi redan många bra samarbeten, säger Skellefteå Science Citys vd Johnny Högberg i ett pressmeddelande.

Ett särskilt uppmärksammat behov är att förse företag med marknadsundersökningar som kan hjälpa dem vid utveckling av effektivare produkter, processer och tjänster.

På detta sätt skulle man få ut full effekt av de satsningar och resurser som finns inom energiområdet i norra Sverige.

Övriga samarbetspartners i förstudien är: Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Kompetensspridning i Umeå, RISE Processum, Region Västerbotten, Västerbottens läns landsting, Uminova Innovation, Arctic Business Incubator och BizMaker.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.