Skellefteå nominerad till Sveriges främsta idrottskommun

Sunnanås Bupe Okeowo Foto: Roger Lindström

Tidskriften Sport & Affärer har nominerat Skellefteå kommun som en av 30 kommuner som kan utses till Sveriges främsta idrottskommun. De är också en av 19 nominerade till att bli Sveriges bästa elitidrottskommun.

Årets vinnare presenteras under ett seminarium om professionell idrott   i Jönköping den andra oktober.

Tidskriften har analyserat cirka 20 olika faktorer inom spontan- bredd- och elitidrott samt evenemangsgenomförande.  Förutom huvudlistan med 25 kommuner, som kommer att toppas av den kommun som utses till Sveriges bästa idrottskommun, identifierar Sport & Affärer de tre bästa kommunerna vardera inom speciallistorna breddidrott, elitidrott och idrottsevent.

När det gäller eliidrottsnomineringen har tidskriften fokuserat på hur kommunerna använder sina elitlag och enskilda landslagsstjärnor i sin destinationsmarknadsföring. Dessutom hur framgångsrik kommunen varit genom sina elitlag och enskilda idrottare att vinna mästerskapsmedaljer på seniornivå mellan hösten 2016 och våren/sommaren 2017. Vidare tar de hänsyn till kommunens stöd till elitidrotten och kommunens arenastatus. Detta sätts sedan i relation till kommunens befolkningsmängd.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.