Skellefteå Kraft återförsäljare av ny lösning för elbilar

QT-system i Lycksele har tagit fram en helt ny lösning för elbilar – en infraladdare som laddar både elbilen och motor- och kupévärmaren samtidigt. Nu inleder de ett samarbete med Skellefteå Kraft, som blir återförsäljare av laddstolparna.

– Vi vill erbjuda våra kunder enkla och prisvärda produkter som skyndar på omställningen till ett hållbart samhälle. Med QT Infraladdare så tror vi oss ha hittat en lösning som både är enkel för användaren och som bidrar till en hälsosammare miljö, säger Åke Persson, affärsenhetschef för elhandel på Skellefteå Kraft i ett pressmeddelande.

Genom att sätta en huv med inbyggd belysning och två vanliga eluttag på den vanliga motorvärmarstolpen blir det möjligt att ladda både bilen och motor- och kupévärmaren. Med en app väljer bilägaren när laddning av bilen ska ske samt start- och stopptid för motor- och kupévärmaren. För att undvika överbelastning på säkringen så går det att förprogrammera så att de två uttagen inte är på samtidigt.

– Hemma och på arbetet, där bilen normalt står stilla i flera timmar, behövs inga snabbladdare. Att då köpa in snabbladdare till företaget eller bostadsrättsföreningen blir en onödigt dyr lösning. Dessutom mår batterierna i elbilen bättre av en långsammare laddning, berättar Nicke Lindström, vd för QT Systems.

I ett första steg ska Skellefteå Kraft sälja QT Infraladdare till företag och bostadsrättsföreningar. Nu testas lösningen i några bostadsrättsföreningar och till hösten sker den riktiga säljstarten till Skellefteå Krafts befintliga kunder.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.