Skatteåterbäring redan i april – så gör du

Nu finns det möjlighet att få din skatteåtebäring i april. Så här bär du dig åt.

Först som sist måste det sägas att den som ska få sina pengar då inte kan ha speciellt en speciellt komplicerad deklaration och ska vara en privatperson.

Du måste ha en ordnat en digital brevlåda senast den 1 mars. I den får du post från myndigheter per mail och inte på papper. Den 8-9 mars ska deklarationen finnas i din brevlåda.

Du måste också ha anmält ett konto för skatteåterbäring i tjänsten skattekonto.

Hittills har 2 miljoner personer anslutit sig till en digital brevlåda. Men drygt 700 000 personer har fortfarande inte anmält ett konto till Skatteverket. Framför allt är det unga personer som ska deklarera för första gången som ännu inte har anmält något konto, enligt Skatteverket.

Inga ändringar

Godkänn din deklaration senast den 28 mars, utan att ändra eller lägga till något, då betalas pengarna ut i början av april.

Du som gör ändringar eller tillägg i din deklaration kan inte få skatteåterbäringen i april. Det gäller dig som exempelvis gör avdrag för resor till och från arbetet tillägg av uppgifter på grund av bostadsförsäljning, värdepappersförsäljning, med mera.

Den som gör ändringar eller tillägg i din deklaration kan istället få sin skatteåterbäring till midsommar i stället, förutsatt att deklarationen sker i appen eller e-tjänsten.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.