Samtalet i centrum på BizBuz

Bengt Ivansson Arkivbild: Lars Westerlund

16-19 januari genomförs Skellefteås näringslivsvecka. Under tre dagar fylls The Great Northern med talare från bland annat Northvolt, Node Pole och E&E Glasses.

– Det är spännande när människor möts och utbyter tankar om utvecklingsfrågor. Därför sätter vi samtalet i centrum på årets Bizbuz, säger Bengt Ivansson, näringslivschef Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Detta är den tredje upplagan av Skellefteås näringslivsvecka, där både Bizbuz och Alvargalan ingår. Under veckan arrangeras öppna föreläsningar och diskussioner där deltagarna ges möjlighet att höra inspirerande talare dela med sig av sina erfarenheter men även utbyta idéer med varandra och tänka högt.

– Jämfört med tidigare upplagor av Bizbuz blir det mer fokus på att skapa intressanta samtalsytor, samtidigt som varje dag blir kortare och mer kärnfull, berättar Bengt Ivansson.

De tre dagarna kommer att ha olika teman som belyser affärsutveckling ur olika perspektiv:

* På tisdag står den nya industrins växtplats på programmet med innehåll om cirkulär ekonomi, hållbarhet och grön energi.

* På onsdag är inriktningen framtidens kompetensförsörjning och de växande behoven av arbetskraft.

* På torsdag diskuteras hur alla tillsammans kan hjälpa till att sprida en attraktiv bild av Skellefteå som bostadsort och en region som stöttar företagare.

Veckan kulminerar under fredagskvällen med Alvargalan på Folkparken.

På BizBuz deltar bland andra Northvolt med företrädarna Emad Zand och Emma Nehrenheim.

Niklas Myhr, även kallad The Social Media Professor, kommer att belysa hur man genom kreativitet och innovation kan sprida en attraktiv bild av Skellefteå som region för företagande och boende.

På talarlistan syns även Frida Stighäll, Ung Företagsamhet, Patrik Öhlund, Node Pole, Emilia Lindmark, E&E Glasses, Pär Ödling, Lunds universitet, och Monica Quintero, Rönnskärsverken.

– Under onsdagen kan det finnas ett särskilt intresse för säljare och ledare inom byggbranschen att vara på plats då det kommer utannonseras kommande byggnadsuppdrag, avslutar Bengt Ivansson.

Det krävs ingen anmälan för att vara med på BizBuz och det kostar ingenting att delta.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.