Samarbetsprojekt för växande spelindustri i Västerbotten och Österbotten

Arkivbild: TT

Det nya projektet Qvarken Game Industry har som mål att utvidga nätverket mellan Österbottens och Västerbottens spelindustri samt stärka spelföretagens affärsmodeller.

Projektet, som finansieras av Botnia-Atlantica,  genomförs av Arctic Business Incubator och yrkeshögskolan Novia i Jakobstad.  Spelföretag i de två länen har nu möjlighet att söka in till en ettårig acceleratorprocess där de med hjälp av spelindustriexperter utvecklar sitt företag.

Acceleratorprocessen är indelad i tre masterclass-sessioner skräddarsydda för spelindustrin: Customer-centric product development, Monetization och Go-tomarket.

Vid processens slut åker företagen tillsammans till startup-eventet Slush i Helsingfors där de får möjlighet att pitcha sina spelidéer.

Qvarken Game Industry projektet pågår fram till januari 2020.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.