Så ska Mikael Bergmark använda Element Six lokaler

Arkivbild: Leif Andersson

Som Norran Affärsliv tidigare berättat har Mikael Bergmark, som driver bolaget Bruk Ett AB i Skellefteå, köpt en av Västerbottens största industrifastigheter från industridiamanttillverkaren Element Six i Robertsfors. Nu avslöjar han vad lokalerna ska användas till. 

– Köpet känns oerhört spännande. Det blir helt klart en stor utmaning att utveckla denna enorma fastighet. Den består ju trots allt av ett femtiotal byggnader i olika storlekar men de är väl underhållna så möjligheterna är stora, säger Mikael Bergmark i ett pressmeddelande.

Tomas Näslund, vd för Element Six Sverige är nöjd över att affären är i hamn.

– Jag är glad att vi efter en längre tids aktivt arbete tillsammans med Mikael Bergmark och Bruk Ett AB kunnat skapa en lösning med goda förutsättningar för fabriksområdet att utvecklas.

Mikael Bergmark har flera idéer för fastigheten.

– Förutsättningarna för ex co-location/datahallar är goda. Här finns nyckelfärdiga lokaler i alla möjliga storlekar på cirka 50 000 kvadratmeter, obegränsad tillgång av grön el, ett fibernät som kan nå 300 miljoner människor inom 50 ms, hög säkerhet då det tidigare tillverkats diamanter här och sist men inte minst tillgång till frikyla i princip året runt. Nu återstår ”bara” att hitta de internationella aktörer som har behoven.

Dessutom vill Mikael Bergmark locka företag i regionen som har behov av fina kontor- och industrilokaler. – Här har vi redan hunnit påbörja ett givande samarbete med Robertsfors kommun som kommer bli en viktig medspelare i vår storsatsning, berättar Mikael Bergmark.

Robertsfors Kommun välkomnar Bruk Ett AB som aktör och ser fram emot att fördjupa samarbetet som inletts.

– Nu kan vi tillsammans möta det lokala och regionala näringslivets behov av att utvecklas och utveckla vår kommun, säger Patrik Nilsson, kommunalråd på Robertsfors kommun.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.