Så inbrottssäkra är Martinsons väggar

Martinsons väggar i KL-trä har nu certifierats för inbrottsklass 2 och 3. De olika klasserna utgår från användandet av olika tillhyggen.

KL-trä är sedan tidigare känt för sina kvaliteter när det gäller hållbarhet, bärkraft och enkelheten i bearbetningen och nu kan inbrottssäkerheten läggs till på den listan.

– Det här är kanonresultat och viktigast av allt är att alla beställare kan känna sig trygga med att vårt KL-trä är ett framtidssäkert alternativ i såväl bostadshus som industrilokaler, butiker och kontor, säger Daniel Wilded, produktchef på Martinsons i ett pressmeddelande.

För att passera inbrottsklass klass 1 krävs bara kniv, händer och fingrar och under väldigt kort tid. Vid klass 2 utrustas tjuven med en handsyxa och kofot och ska hugga ett hål tillräckligt stort för en människa att ta sig igenom under fem minuter. För att uppnå klass 3 är kravet tio minuter med en tvåhandsyxa på 1,2 kilo.

– Det är svårt att yxa sig igenom när träets lameller byter riktning. Inbrottsklassningen är ytterligare ett argument varför man ska välja att bygga i KL-trä, utöver att det är klimatsmart och mångsidigt, menar Daniel Wilded.

KL-trä kan även användas i tak där inbrottsskyddsklassningen också gäller. Det kan handla om exempelvis ett apotek eller ett Systembolag där byggnaden även ska klara angrepp ovanifrån.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.