Rekordår för säkerhetsföretag i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Visar rekordsiffror. Jørgen Waaler, koncernchef för Strongpint, pekar på att verksamheten i Skellefteå gjorde ett rekordår 2016.

Strongpoint i Skellefteå, tidigare SQS, gjorde ett rekordår 2016.

Det framgår av Strongpointkoncernens bokslut som presenterades på torsdagsmorgonen.

Skellefteeneheten är divisionen ”Cash security” där såväl ATM, lösningar för bankomater, och CIT, värdetransporter, ingår.

Under 2016 omsatte verksamheten med bas i Skellefteå 195,5 miljoner norska kronor, en ökning med 59,2 miljoner norska kronor. Merparten var sälj av väskor, men en del var också service.

”Det goda resultatet var en kombination av två stora avtal som levererades, och en ny generation produkter med marknadens högsta säkerhetsnivå…”, skriver bolaget i en kommentar.

Det första kvartalet ingick Strongpoint ett avtal med ett av Europas största värdetransportföretag dit 2000 säkerhetsväskor levererades.

Under året gjordes också stora väskaffärer med Rysslands största bank, Sberbank. Strongpoint har nu öppnat ett eget servicecenter i Moskva.

Under helåret 2016 omsatte hela Strongpointkoncernen 1,12 miljarder norska kronor.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.