Region Västerbotten stöttar projekt som motverkar en könsuppdelad arbetsmarknad

Region Västerbotten har öppnat en utlysning på 500 000 kronor för pilotsatsningar som syftar till att motverka den könsuppdelade arbetsmarknaden i Västerbotten.

De som kan söka är aktörer som verkar i det företagsfrämjande systemet och kommunerna i länet. Förhoppningen är att en eller två pilotsatsningar kan genomföras i länet under juni 2017 – september 2018.

Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten, konstaterar  att kvinnor och män inte har samma tillgång till tillväxtresurser, både i Västerbotten och i Sverige.

– Med hjälp av denna satsning kommer vi kunna få fram bra modeller för att minska könssegregeringen på arbetsmarknaden och vi kommer att se en ökad jämställd tillväxt i länet, säger Anna Pettersson i ett pressmeddelande.

I Västerbotten ska arbetet fokusera på två områden. Dels kommer man att motverka den könsuppdelade arbetsmarknaden och dels anlägga ett intersektionellt perspektiv på den regionala finansieringen och det företagsfrämjande systemet.

Projektet ”Jämställd regional tillväxt Västerbotten” bedrivs av Region Västerbotten i samverkan med Länsstyrelsen Västerbotten.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.