Prestigeorder till ICD i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
På utställningen. Alicia Vikander tilldelas en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll vid Guldbaggegalan 2011. Foto: ANDERS WIKLUND / TT.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT.

Skellefteföretaget ICD AB ligger bakom den digitala skyltningen på den nya utställningen ”Kostym kontra mode” i Stockholm.

– Vi har gjort tekniklösningen på utställningen som bland annat består av kuber som är flyttbara rum med kostymer, dräkter och filmer, berättar Tommy Sjöstedt på ICD.

Utställningen öppnade på Erskinhuset i Slakthusområdet i Stockholm i förra veckan och pågår till mitten av april. Arrangör är organisationen Stockholm Costume And Fashion Institute (SCFI).

”Kostym kontra mode” berättar hur äldre teatrala dräkter och kostymer influerat och korsbefruktat dagens mode. Totalt visas tolv scenografier på utställningen där bland annat Alicia Wikanders första Guldbaggeklänning och Karl Gerhards rock från Jazzgossen visas.

Att ICD har fått uppdraget har fått uppmärksamhet i huvudstaden.

– Det uppfattas som exceptionellt att vi och inte ett Stockholmsföretag har fått göra det här, men vi jobbar med att göra lösningar hela tiden, berättar Sjöstedt.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.