Populär tävling får fortsättning

Notera att denna artikel är från 2017

Tävlingen AB Västerbotten arrangerades för första gången 2016. Nu är det klart att den får en uppföljning.

– Vi vill att vinsten av aktiebolaget ska göra en reell skillnad för de som vinner. Att vi verkligen hjälper till att få nya företagare med bra affärsidéer i länet, säger Peter Forssell, vd för Handelskammaren i Västerbotten som tillsammans med delar av näringslivet i Västerbotten ligger bakom tävlingen.

– Vi fick in cirka 100 bidrag i fjol, varav tolv tog sig till final. Ansökan är egentligen en affärsplan. De vi fick 2016 var överlag väl genomarbetade affärsidéer och -planer.

– Vick fick dessutom bra spridning på de tävlande, både inland och kust, berättar Peter Forssell.

I februari börjar årets tävling som leder till en final i vår.

Målet är att i vår dela ut pengar till minst tre företag, som alla får ett aktiekapital om 50 000 kronor.

2016 vann Santosh Hejmadi, Skellefteå, med projektet World Kitchen, Owen Lawes, Umeå, Move By Bike, Johannes Nylund, Umeå, digital servicebok, Jessica Holmgren, Sorsele, bemanningsföretag med tolkservice och Maria Eriksson, Vännäs, Bärande produkter..

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.