Nytt arbetssätt resulterar i mindre skador i skogen

Förbättringar. Anders Ringsell, skogschef på Martinsons, gillar resultatet av de nya uppföljningarna.

Martinsons skogsavdelnings nya arbetssätt har bland annat resulterat i färre söderkörningar och vägskador i skogen.

– Jag vill främst lyfta våra veckovisa, korta målstyrningsmöten med hela avdelningen. De ger ordning och struktur på alla delar och hjälper oss att fatta rätt beslut i alla led, säger Anders Ringsell, skogschef på Martinsons i ett pressmeddelande.

För snart två år sedan införde skogsavdelningen målstyrningsmöten, korta möten på upp till 20 minuter där hela skogsavdelningen med avverkningsledare, virkesköpare och ledning deltar. På mötena, som sker med teknik där alla kopplar upp sig var man än är, går man igenom nyckeltal för säkerhet, arbetsmiljö, lager, leveranser mot sågverken, den operativa avverkningsplaneringen, med mera. Alla avvikelser från rutinerna följs upp och rapporteras. Arbetssättet har gett stora kvalitativa vinster.

– De strukturerade, löpande informationsuppdateringarna gör att alla våra medarbetare hela tiden har de bästa förutsättningarna att ta rätt beslut. Det har gett ett lugn i organisationen. Nu är vi på rätt trakter i rätt tid, våra virkesköpare har fått mer tid att lägga på service till sina kunder och vi levererar rätt råvara i rätt tid, säger Anders Ringsell.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.