Nya delägare – flera från Skellefteå- tar över anrik butik i Umeå

Ulrika Hedlind-Berggren Foto: Annika Eriksson

Nu byter den anrika butiken Hemslöjden i Umeå ägare. Tar över gör en grupp slöjdkunniga personer från hela länet.

Den anrika hemslöjdsbutiken i Umeå har funnits i över hundra år. Bolaget har ägts till 51 procent av Västerbottens läns hemslöjdsförening och resterande 49 procent av Yvonne Hedman och Britt-Marie Domeij tillsammans. Duon ska gå i pension, och som Affärsliv24 har berättat tidigare, har butiken legat ute hos mäklare.

Och nu är det klart med nya ägare till butiken. De tar över den 1 mars i år. Västerbottens läns hemslöjdsförening behåller dock sin ägarandel i butiken.
– Vi är en grupp slöjdkunniga som tar över Hemslöjden i Umeå den första mars när Britt-Marie Domeij och Yvonne Hedman valt att sälja sin del av butiken” skriver gruppen i ett pressmeddelande.
Gruppen består av Wasti Nyström, Ulrika Hedlind-Berggren, Kerstin Schmidt, Anna Wahllöf, Lina Westerberg och Kristina Ersviken som bor i olika delar av länet, Träskholm i norr, Obbola i söder, Dorotea i väster, Skellefteå i öster – och i mitten Brännfors.
– Vi planerar att utveckla den vidare för slöjdens och kundernas bästa tillsammans med Västerbottens läns hemslöjdsförening. Vi brinner för slöjden och har tillsammans många års erfarenhet inom hemslöjd. Nu ser vi fram emot att fortsätta samarbeta med slöjdare och konsthantverkare från Västerbotten, men är även öppna för slöjdsamarbeten från hela norra Sverige, skriver gruppen.

Elin Olsson Affärsliv 24

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.