Nya bluffbrev har skickats till Skelleftebor – lurar till sig tusentals kronor

Nya bluffakturor har landat i brevlådor hos företagare i Skellefteå. Senast i dag kontaktades Skellefteå kommuns konsumentvägledare om skumma enkäter. Det rör sig om samma bolag som har försökt lura svenska företagare i flera års tid.

Norran har skrivit om bluffbolaget Bolagsupplysningen flera gånger tidigare under några års tid. 

Deras brev ser ut att komma från en myndighet men det rör sig om lurendrejeri. Genom att svara på en enkät binder man sig att betala totalt över 10 000 kronor för en tjänst som få tycks förstå varför man vill betala för.

– Just i dag fick jag ett samtal från en person som undrade vad det är för något. Jag gissar att jag snart kan få någon som ringer och har fått en faktura, säger Karin Lindmark, konsumentvägledare vid Konsument Skellefteå.

Samma personer som ligger bakom Bolagsupplysningen har även skickat ut bluffakturor under namnet Företagsopinion och Nummerupplysningen. Norran skrev om en Skellefteföretagare som drabbades för några veckor sedan.

Bolaget är baserat i Estland och enligt tidningen Metro är en man som utvandrat från Sverige till Estland inblandad i bolaget, som enligt tidningen Metro är ett av de största bluffbolagen i Sverige.

Taggar:

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.