Företagsamheten växer snabbast i Norsjö

Norsjö är den kommun i Sverige där företagsamheten växer snabbast procentuellt sett.

Svenskt Näringsliv mäter en gång om året antalet företagsamma människor. Definitionen är en person som antingen har F-skattsedel, är delägare i ett aktivt handelsbolag, alternativt är vd eller ordinarie styrelsemedlem i ett aktivt aktiebolag.

I Norsjö var ökningen 6,7 procent 2016, vilket är mest i landet.

I ett pressmeddelande säger kommunens tillväxtchef Eleonore Hedman att resultatet är otroligt glädjande, att kommunen arbetar hårt med att motivera människor till företagande och att det här förhoppningsvis är ett tecken på att man gör något rätt.

Hon lyfter bland annat fram projektet Möjligheternas region, som Norsjö driver tillsammans med åtta andra inlandskommuner i Västerbotten. Samtidigt tror hon inte att det är den enda anledningen till ökningen:

– Vi ser just nu en positiv utveckling av näringslivet generellt och denna ökning är förmodligen även kopplad till att konjunkturen är hög och att fler då vågar och kan ta steget att förverkliga sina företagsamma idéer.

Efter Norsjö ökar företagsamheten mest i Storfors (5,7 procent) och Vindeln (5,3 procent).

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.