Nuiteq lägger mer fokus på utbildning

Skellefteföretaget Nuiteq har nominerats till ett fint pris inom lärande. Dessutom har det nu anställt en internationell pedagogisk strategichef.

Nuiteq är nominerat till ett pris i ”Edtech Digest Awards”, en tävling där nytänkande inom utbildningssektorn lyfts fram. Företagets ”Snowflake MultiTeach” är en av tio nominerade i klassen ”Nya tekniklösningar” och vinnaren kommer att utses under mars.

– Det är smickrande att vi, som är små, blivit nominerade tillsammans med de största utbildningsbolagen i världen, säger vd Harry Van der Veen.

Kanadakontor

Mycket av Skellefteföretagets fokus nu ligger på lärande. Edward Tse, expert på interaktiva digitala utbildningsverktyg, är nyanställd internationell pedagogisk strategichef och han kommer att arbeta från ett nytt kontor i Calgary, Kanada.

– Han kommer närmast från Smart, som är etta i världen på interaktiva tavlor för klassrum. Edward är otroligt viktig för oss då vi kommer från teknologisidan medan han har stor erfarenhet av tillämpning på utbildningssidan. Han har en pedagogisk bakgrund, säger van der Veen.

– Jag har känt honom i tio år och kontaktade honom då jag förstod att han var på väg att gå vidare.

Ny produkt

Som Norran tidigare berättat har Nuiteq två stora kontrakt som löper som gör att företaget redan nu vet att det är lönsamt 2017-2019. Därför kan Nuiteq parallellt göra en fokuserad satsning på lärande.

– Vi vill göra lärandet mer roligt för eleverna med våra lösningar.

Nu jobbar företaget vidare på dess nästa idé, som sannolikt innebär att det öppnar kontor i Malaysia.

– Vi inser att det är farligt att känna sig för komfortabel. Vi måste agera snabbt och ska skapa en ny produkt där vi fokuserar på mobilen. Vi jobbar för en on-line lösning där läraren kan skicka hem läxan så att elev kan ta upp den och göra den på en privat device, berättar van der Veen.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.