Nu startar Skellefteå kommuns universitetsturné

Den 29 och 30 september besöker Skellefteå kommun, tillsammans med Optronic, Boliden och Skellefteå Kraft, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, KTH, för att skapa kontakt mellan studenter och potentiella arbetsgivare i Skellefteå.

– Vi kommer att fokusera på möjligheterna till bra jobb i Skellefteå. Vi vet att många Skelleftebor i de större städerna gärna skulle vilja flytta hem. Genom de här besöken ger vi både företagen och potentiella hemvändare en möjlighet att mötas och knyta kontakter, berättar Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Den 29 september arrangeras en lunchföreläsning på KTH. Under föreläsningen kommer företagen att berätta om sina verksamheter och om sitt kompetensbehov.

–  Med föreläsningen vill vi visa på bredden, både vad gäller karriärmöjligheter och en rik fritid i en kommun som satsar och utvecklas, säger Helena Renström.

Under besöket i Stockholm anordnas också ett ”Älska Skellefteå” tillsammans med Skellefteå AIK Hockey, denna gång med familjetema. Det sker i samband med AIK:s match mot Djurgården på Hovet.

De tre företagen kommer även att vara med den här dagen, liksom Arbetsförmedlingen och ett flertal bemanningsföretag, för att berätta om kompetensbehovet i Skellefteå.

Under hösten och vintern ska Skellefteå kommun göra liknande resor till Umeå, Luleå och Linköping.

– Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu och det vill vi berätta om tillsammans med våra företag som alla ligger i framkant i sina respektive branscher, det tror vi är attraktivt för de personer vi träffar under turnén, avslutar Helena Renström.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.