Northvolt skjuter på köp av tomt i Västerås

Northvolt ska bygga en anläggning för forskning och utveckling i Västerås – men när det är dags att köpa tomten som bygget ska stå på vill företaget skjuta på köpet.

Det är Sveriges Radio Västmanland som berättar att Northvolt vill skjuta på köpet av tomten i Västerås. En tomt som Västerås stad ska köpa av ABB och sedan sälja vidare till Norhtvolt.

Enligt planerna skulle företaget köpa tomten i början av januari, men nu vill det skjuta upp det till februari, då företaget håller på att jobba med finansieringen och en ansökan som ska skickas till mark- och miljödomstolen.

 – Det är ju en enormt stor etablering, det här är ju ett start upp-företag i kolossalformat så jag tror man får ha full respekt för att det är otroligt många pusselbitar som ska på plats, säger Lars Kallsäby, kommunalråd i Västerås, till Sveriges Radio Västmanland.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.