Norra Skogsägarna bjuder in miljöministern till skogsexkursion

Foto: Bertil Ericsson TT

På Norra Skogsägarnas föreningsstämma, som idag genomfördes i Skellefteå, beslutades att bjuda in miljöminister Karolina Skog till en personlig skogsexkursion.

Anledningen till inbjudan är att Norra Skogsägarna vill visa hur ”nuvarande inriktning för skydd av skog fördröjer lösningen på klimatfrågan och skadar den frivilliga naturvården”.

Stämman menar att skogsägare som varit duktiga på att skapa höga naturvärden nu ”får stå vid skampålen” när myndigheterna gör inskränkningar på deras brukningsrätt av skogen.

” Genom att staten allt mindre respekterar den grundlagsskyddade äganderätt vi enskilda skogsägare haft i generationer styr vi nu med full kraft mot ett system som avskräcker från naturvård istället för att uppmuntra till att fortsätta bygga höga naturvärden”, står det i uttalandet.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.