Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen kretsar kring nollstrecket i den inledande handeln, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Klockan 9. 15 var OMXS-index oförändrat. H&M har skrotat planerna på en återinvesteringsplan, det vill säga att aktieägarna erbjuds att återinvestera utdelningen i nyemitterade aktier.(TT)

När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS-index backat 0,4 procent.

H&M steg 0,7 procent. På onsdagen har klädjätten sin första kapitalmarknadsdag någonsin, efter det att investerare pressat på för ökad öppenhet från bolaget.

Redan innan meddelade H&M att bolaget skrotar idén med en återinvesteringsplan, att erbjuda aktieägarna att återinvestera årets utdelning i nyemitterade aktier. Lösningen presenterades i samband med bokslutsrapporten bara häromveckan, men skulle utredas närmare.

SSAB steg 1,0 procent och Handelsbanken lyfte 1,1 procent och de blev därmed dagens vinnare.

Krisbolaget Fingerprint Cards fortsätter att backa och var ner 3,9 procent. En aktie handlas nu för under tio kronor.

Electrolux sjönk 1,7 procent.

Peab rusade 9,1 procent, sedan byggbolaget redovisat en stark orderingång för fjärde kvartalet och styrelsen förslagit höjd utdelning.

Londonbörsens FTSE-index backade 0,1 procent, Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,7 procent medan Parisbörsens CAC-index tappade 0,6 procent.

Taggar:

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.