Nätverk för framtidens ledare skapas i norra Västerbotten

Nina Svanström

Västerbottens Handelskammare skapar nu ett nätverk för framtidens ledare i norra Västerbotten där arbetsgivarna får anmäla personer som de tror på.

– Men självklart kan det finnas utrymme för den som själv känner att de tillhör målgruppen, berättar Nina Svanström, vid Västerbottens Handelskammare som är ansvarig för satsningen i ett pressmeddelande.
Kompetensförsörjning är ett av Handelskammarens fokusområden och i Skellefteå har de bland annat arbetat för  tillkomsten av Exploratoriet och T2.
– Den här satsningen som vi nu gör är för att behålla framtidens ledare i regionen. Vi tror att det är lättare att behålla kompetensen om de känner att någon satsar på dem och att de får känna en tillhörighet som vårt blivande nätverk kommer att ge, förklarar Nina Svanström.

Nätverket, som vänder sig till framtida ledare i Skellefteå, Norsjö, Malå och Lycksele som är under 40 år, kallas för Checkpoint Young och har redan drivits framgångsrikt i Norrbotten och även i södra delen av länet, mellan Umeå och Örnsköldsvik.

Man kommer att alternera mellan inlandet och kusten.

– Vi har flera företag som redan anmält att de vill medverka och flera av dem har dessutom erbjudit sig att delta och dela med sig av sina kunskaper i till exempel miljöarbete, avslutar Nina Svanström.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.