Minister besöker Hedensbyn och ser Northvolts möjliga etableringsplats

På ingång. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg kommer till Skellefteå under onsdagen. Foto: Lars Westerlund

En minister landar i Skellefteå under onsdagen.

Det handlar om Närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Han kommer att träffa kommunalråd, kommunchef och besöka platsen för den eventuella etableringen av Northvolts batterianläggning.

Sannolikt kommer han också att prata om konsekvenserna av att Norrlandsfonden hade lånat 200 miljoner kronor av staten, men att regeringen i förra veckan beslutat att pengarna inte behöver betalas tillbaka.

Damberg kommer också till Skellefteå senare i år och blir då också en av talarna på konferensen vid Business Development Day som genomförs den 22 november.

Mikael Damberg var i Skellefteå senast i december 2016 i samband med en kick off för Västerbottens regionala exportcenter i Skellefteå.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.