Matproducent i Skellefteå försätts i konkurs

I går lämnades en konkursansökan för Botnia Fisk in till Skellefteå tingsrätt.

Företaget sysslar med förädling av fisk och har i dag 15 anställda inklusive ställföreträdande. De har omsatt 45–55 miljoner kronor per år de senaste åtta åren.

Vi har sökt ledningen för Botnia Fisk, men de har avböjt att kommentera och hänvisar till konkursförvaltaren.

Den här konkursen är företagets andra. De gick i konkurs i november 2003, bland annat till följd av att all odlad fjällrödning dog av syrebrist. Men företaget lyckades komma på fötter igen och året därpå omsatte man 21 miljoner kronor, samma omsättning man hade innan konkursen.

Uppdatering 13.36

Simon Markström Engman är advokat vid advokatbyrån Kaiding och arbetar med konkursen. Han säger att orsaken till konkursen är den globala laxbristen.

– Det har varit laxdöd i Chile vilket har gjort att laxpriserna har skjutit i taket och därför har bolaget inte haft en tillräcklig kassa för att göra nödvändiga beställningar. De har inte kunnat betala i takt med att kundfordringarna kommit in och lämnade därför in en egen konkursansökan, säger han.

Han säger att verksamheten kommer att drivas i konkursboets regi tillsvidare och att den inom några dagar kommer att bjudas ut till försäljning.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.