Mässa för matproducenter från Norr- och Västerbotten

Svedjan Osts nya ostlager Foto: Brianna Jones

Den 5 oktober arrangerar LRF Västerbotten och LRF Norrbotten mässan Matmötet för matproducenter från båda länen i Luleå.  Syftet är att skapa möjlighet till nya affärskontakter, och att fler lokala matprodukter ska komma ut i handeln och på restauranger.

Målet är att minst ett 30-tal utställare med lokal mat ska finnas på plats i Luleå Energi Arena med smakprover, för att möta företrädare för handel, grossister, restauranger och kommunala inköpare.

– I våra två län finns allt från lamm- gris- och nötkött till ost, bröd, sylt och drycker. Vi jobbar givetvis för att utbudet av matprodukter på mötet ska bli så brett som möjligt, berättar Gunnar Forsgren, företagsutvecklare vid LRF Västerbotten i ett pressmeddelande.

Under Matmötet arrangeras ett flertal seminarier. Bland annat ska matkonstnären Björn Ylipää föreläsa. Från Luleå tekniska universitet presenteras ett projekt om matförpackningars miljöpåverkan, och LRF berättar om den senaste undersökningen bland Norrbottens restauranger, där man ställt frågan om vilken mängd lokal råvara som används.

Föreningen Exceptionell Råvara, som består av delar av kock-eliten i Sverige kommer att bedöma olika lokala leverantörers köttråvaror.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.