Lyckad vindkraftkonferens i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Arkivbild: Roine Sandlén

Konferensen Winterwind, som genomfördes i Skellefteå 6-8 februari, blev en lyckad tillställning med deltagare från 19 länder.

Den årliga Winterwindkonferensen har anordnats av Svenska Vindkraftförening sedan 2008 i norra Sverige. Fokus ligger på utmaningar för vindkraftsetableringar i kalla klimat.

–  Winterwind ger en unik möjlighet att sprida viktig kunskap, väcka diskussioner och driva utvecklingen av teknik för vindkraft i kalla klimat framåt. Vi ser också att den stora utbyggnaden av vindkraft i Norden idag sker i dessa regioner och under kalla klimat förhållanden, säger projektledare Ulla Hedman Andrén, Svensk Vindkraftförening.

Nästa år genomförs konferensen i Åre 5-7 februari.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.