Lämnar Citykompaniet och startar egen butik i Skellefteå

Helena Sundberg

I slutet av april öppnar en ny butik i Skellefteå. Det är Helena Sundberg, kvinnan bakom de Skelleftedoftande tvålarna som intagit stan, som nu satsar på en egen butik.

Helena Sundberg startade 2014 drog igen en enskild firma för att ta fram tvålar med dofter och namn från lokala platser i Skellefteå, som Vitberget, Nordanå och Boviken. Sedan dess har utbudet växt, bland annat med en doft som heter Gammlia.

Och nu tar företaget, A piece of by Helena, som numera är ett aktiebolag, nästa steg, då Helena, som jobbar som centrumledare för Nordvestor fastigheter, startar en butik.

– Jag kommer att avsluta min tjänst på Citykompaniet och satsa på mitt eget bolag. Jag kommer att utveckla det till ett fullständigt koncept med både fabrik och butik i samma lokal, berättar Helena.

– Butiken kommer att bli på Köpmangatan 1, nere vid älven, där Ateljé i Norr fanns tidigare. Det blir en fabriksdel och en butiksdel där jag ska tillverka och och sälja mina produkter, men även sälja andra varumärken.

Allt som ska säljas har en gemensam nämnare.

– Så mycket som möjligt ska vara ekologiskt. Det ska vara hållbara och bra grejer. Mitt motto är ”mostly eco, always friendly”.

Hur känns det att ta det här steget?

– Det känns helt fantastiskt. Det känns jättejättekul. Tidigare har jag jobbat just att öppna butiker, och nu får jag öppna min egen butik. Det är något utöver det vanliga.

Helena Sundberg är just nu mammaledig från sin tjänst hos Nordvestor. Hon kommer tillbaka i mars, men från slutet av april satsar hon helt på sitt eget företag.

– Men jag kommer att fungera som konsult under ett år, så att det blir ett smidigt överlämnande till min efterträdare.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.