Lägre oljepris: Fler norrmän skuldsätter sig

Allt fler skuldsätter sig i Norge - och i de förut så rika oljelänen i de sydvästra delarna av landet ökar antalet betalningsanmärkningar rejält, enligt en analys från inkassoföretaget Lindorff. Nedgången i oljepriset är orsaken:(TT)

2017-06-25 14:20

Allt fler skuldsätter sig i Norge - och i de förut så rika oljelänen i de sydvästra delarna av landet ökar antalet betalningsanmärkningar rejält, enligt en analys från inkassoföretaget Lindorff. Nedgången i oljepriset är orsaken:

- Betalningsanmärkningarna i södra och västra länen har ökat de senaste åren som en följd av nedgången i oljepriset, där konsekvensen har varit högre arbetslöshet. Det är ett tydligt samband mellan ekonomiska problem och att vara utan arbete, säger Anette Willumsen, administrativ chef på Lindorff.

I tre sydvästliga regioner har antalet betalningsanmärkningar ökat med mellan 10 och 7 procent under årets första kvartal, jämfört med samma kvartal förra året.

Det är en mycket kraftigare ökning än för landet i sin helhet, där betalningsanmärkningarna ökat med 2,4 procent.

Siffrorna från Lindorff visar att det ofta är samma personer som redan har anmärkningar som har dragit på sig ännu fler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!