Kraftigt prisfall på bostadsrätter i Skellefteå

Prisutvecklingen på bostadsrätter har varit dålig i Skellefteå under 2017. Av de svenska städerna är det bara Nässjö och Arboga som har en sämre prisutveckling. I Skellefteå var minskningen 15 procent under fjolåret och de senaste tre månaderna har priserna minskat med 3 procent.

Prisstatistik från Mäklarhuset som de baserat på data från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter under 2017 minskat med 4,3 procent i Västerbotten, medan priset på villor ökat med 12,8 procent och för fritidshusen är ökningen 8,6 procent.

I Norrbotten är motsvarande siffror för bostadsrätter + 8,6, för villor +1,2 och för fritidshus +5,3.

Bostadsmarknaden i Sverige svängde fram och tillbaka under fjolåret, och slutade till sist på minus två procent för bostadsrätter och plus fem procent för villor.

– Prisstatistiken visar på stora variationer i landet och att det stora prisfallet som diskuterades i höstas har inte inträffat, konstaterar Mäklarhusets vd Erik Wikander i ett pressmeddelande.

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.