Kontroll i Skellefteå av kemiska produkter

Erik Abel TT

Under oktober till december kommer miljöinspektörerna på Skellefteå kommun att kontrollera om de kemiska produkter som säljs i handeln är godkända enligt de nya EU-reglerna. Denna tillsyn är en del av ett nationellt projekt som Kemikalieinspektionen håller i.

Efter den 1 juni 2017 måste kemiska produkter i handeln vara klassificerade, förpackade och märkta enligt reglerna i EU:s CLP-förordning. Produkter med märkning enligt äldre regler får därefter inte finnas till försäljning.

Hela distributionskedjan ansvarar för att produkterna är rätt märkta enligt CLP-förordningen och att märkningen är på svenska. Det finns även förpackningsregler i förordningen, till exempel när en förpackning ska vara försedd med barnskyddande förslutning eller kännbar varningsmärkning.

Kemiska produkter som används på arbetsplatser behöver inte märkas om förrän senast den 1 juni 2019.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.