Kommunens industrihusbolag byter namn och blir mer offensiva

Robert Lindberg

Skellefteås kommunala industrihusbolag Fastighets AB Polaris har nu bytt namn till Skellefteå Industrihus.

Bolagets vd Robert Lindberg är medveten om att det nya namnet vid första anblicken kan synas vara ett steg tillbaka eftersom det var det ursprungliga namnet var Skellefteå Industrihusbolag för  företaget som bildades 1963.

– Och visst är det viktigt att titta i backspegeln för att förstå sin nutid och sin framtid. Men det är inte därför som vi byter namn. Först och främst handlar det istället om att alla som kommer i kontakt med företagets namn ska förstå var vi är verksamma och vad vi gör. En omstart som tydligare ska visa vem vi är och vad vi levererar, säger han i ett pressmeddelande.

Robert Lindberg konstaterar att  begreppet industri idag är betydligt vidare än vad det var i början av 1960-talet.

– Numera växer bland annat den kreativa industrin mycket snabbt i Skellefteå. De har speciella behov i sina lokaler för att vara tillräckligt digitala och för att klara det moderna sättet att mötas. Här finns vi med och kan erbjuda dem ”spetslokaler” som även sticker ut internationellt. Det senaste exemplet är The Great Northern, som blev en stor succé, berättar han.

Robert Lindberg betonar att bolaget under senare år gått från att bara vara en fastighetsägare och förvaltare till att vara mer proaktiva.

– Det är betydligt bättre att säga ”det gick inte” än att säga ”det går inte”.

Ett nytt synsätt som de  antagit är att öka graden av outhyrda lokaler så att bolaget står redo att snabbt ta emot nya hyresgäster.

– Minst fem procent av våra lokaler ska vara lediga. Vi sitter inte och väntar på att kunderna ska komma till oss utan vi tar egna snabba steg. Ett bra exempel på detta är när vi tog fram ett helt nytt koncept för industrihotell i trä och bygger det första huset på Anderstorp utan att ha några hyresgäster, avslutar Robert Lindberg.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.