Kommunen söker ny krögare i Robertsfors

Nu söker Robertsfors kommun en arrendator till restaurang Brukspatronen.

– Vi hoppas hitta någon som kompletterar utbudet och som skapar ett flöde i centrum, säger Karin Ahnqvist, kommunchef.

Brukspatronen ligger i Centrumhuset i Robertsfors, där det även finns bio, konferenslokaler, affärsytor och arbetsplatser. Restaurangen har stått tom en längre tid, men nu hoppas kommunen hitta en arrendator.
– Vi har haft några som kommit och tittat på lokalerna, men det är många saker som ska falla på plats för att man ska starta en ny rörelse eller flytta sin befintliga, säger Karin Ahnqvist.

Restaurangdelen är cirka 100 kvadratmeter stor samt att det finns ytterligare en matsal på 95 kvadrat som kan nyttjas vid behov.
– Centrumhuset är ett samlingshus på många sätt, därför är det så värdefullt att ha en entreprenör som erbjuder fika, luncher och kvällsaktiviteter – något som kompletterar det som redan finns, säger Karin Ahnqvist.

Hon hoppas att fler ska visa intresse för verksamheten.
– Vi ser väldigt positivt på om fler hör av sig.

I november 2015 skrev Affärsliv24 om att Corax Kvadrat AB, som drev både restaurang Tullgården och Brukspatronen, hade gått i konkurs.

Elin Olsson Affärsliv 24

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.