Setra köper Ikea Industrys fabrik i Malå

Setra i Malå. Foto: Lennart Enkvist.

Nu är det klart: Det blir Setra som köper Ikea Industrys fabrik i Malå. Anläggningen är anpassad för träförädling och ligger bara tvärs över vägen från Setras sågverk.

I ett pressmeddelande skriver Setra att det geografiska läget och fastighetens möjligheter inom träförädling gör att den passar väl in i Setras långsiktiga planer på orten:

– Förvärvet gör det möjligt för Setra att utöka och utveckla vår vidareförädling på sikt. Det är väldigt lämpliga lokaler för vår verksamhet och de ligger mycket strategiskt till, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra.

Läs mer: Ikea Industry varslar i Malå – 59 tjänster riskerar att försvinna

Produktionsanläggningen är belägen på Fabriksgatan 3 och Storgatan 2 i Malå, och byggdes ursprungligen som en del av sågverket. På senare år har anläggningen byggts ut av IKEA Industry. Byggytan är sammanlagt 5 500 kvadratmeter, varav 4 600 utgör produktionshall. Fastigheten har använts för tillverkning av limfog innan IKEA avvecklade verksamheten under hösten 2016.

– Vårt mål har varit att hitta en köpare med långsiktiga ambitioner och en hållbar affär. Vi tror att förvärvet av fabriksfastigheten kan bidra till att ytterligare stärka Setra och därmed främja deras möjligheter att bidra till utvecklingen av Malå kommun och regionen, säger Henrik Andersson, divisionschef på IKEA Industry.

För Setra har lokalerna stor potential inom vidareförädling av interiöra produkter, som golv och paneler. Malå har dessutom ett särskilt gynnsamt läge, med god tillgång till högkvalitativ träråvara från Västerbottens inland. Tillträde kommer att ske den 1 juni 2017.

 

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.