Känd advokatbyrå öppnar kontor i Skellefteå

Ahlgrens Advokatbyrå i Umeå expanderar. Första maj öppnas ett kontor i Skellefteå och det är inte omöjligt att det blir fler.

– Ambitionen är att öppna fler kontor i länet, säger Petter Mörk advokat och partner på Ahlgrens Advokatbyrå.
Kontoret kommer initialt att bemannas med två tjänster. En biträdande jurist samt Linda Sundlöf som närmast kommer från egen byrå men som även har ett förflutet på Advokatbyrån Kaiding i Skellefteå.

– Linda sitter på ett stort kontaktnät och vi tror att hon kommer att kunna ta på sig fler affärsjuridiska uppdrag när hon nu kan dra nytta av vår personal i här i Umeå, säger Ulrika Lange, advokat och partner på Ahlgrens Advokatbyrå.

Sedan tidigare biträder Ahlgrens flera stora företag i både Umeå och Skellefteå. Ambitionen med ytterligare ett kontor är att se till att fler köp av juristtjänster stannar i länet och inte på byråer i Stockholm.

– Vi har sett att alltför många företag köper affärsjuridiska tjänster från Stockholm och vi hoppas att med ett kontor i Skellefteå kan vi ytterligare stärka vår position inom affärsjuridiken i länet, menar Petter Mörk.

För Ahlgrens Advokatbyrå så är det ett stort steg.

– Vår byrå har varit verksam sedan 40-talet utan att öppna kontor i någon ytterligare stad. Tanken är att se hur det här faller ut. Vår ambition är att kunna öppna fler kontor i länet även om inga konkreta planer finns i dagsläget, avslutar Petter Mörk.

Mattias Åkerlund, Affärsliv 24

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.