Invigning av Skanskas nya lokaler i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Stefan Brohlin, Skanska, Anders Larsson, Cramo, Håkan Högdahl, Fastec, Sören Gustafsson, Skanska och Staffan Holmström, Fastec

I tisdags invigde Skanska sitt nya kontor på Hedensbyn. Sedan 1988 har de hållit till i lokaler på Mobacken.

– Men när Skanska Direkt, som hade cirka 30 anställda, avyttrades 2016, blev lokalerna för stora för oss. Dessutom var de ganska slitna, berättar Sören Gustafsson, projektchef vid Skanska Väg och Anläggning i Skellefteå.

Hos Skanska Väg och Anläggning arbetar 13 tjänstemän och dessutom är 8 yrkesarbetare knutna till kontoret.  Vid årsskiftet flyttade  de in i samma byggnad på Hyvelvägen på Hedensbyn där Zone Systems sedan tidigare huserar.

– Den här lösningen passar oss perfekt, säger Sören och konstaterar att han och hans medarbetare nu har full huggning.

Bland annat arbetar de med exploateringen av Eriksberg.

– Vi jobbar även med bygget framför Eddahallen, och med den nya industritomten i Degerbyn, berättar Sören Gustafsson.

Ett kommande projekt som Skanska ska sätta tänderna i är att bygga en ny entré till Skellefteå Kraft.

– Där ska det läggas in ny granit, byggas en ny ramp och ges plats för en cykelparkering. Vi är också engagerade i projektet med tågtestbanan mellan Jörn och Arvidsjaur som jag hoppas blir verklighet, säger Sören.

Till invigningen hade Skanska bjudit in både kollegor, kunder och leverantörer och den nye regionchefen Per-Arne Engström passade också på att göra sitt första besök i Skellefteå. Han har sitt kontor i Umeå dit han veckopendlar från hemmet i Stockholm. Hans region sträcker sig från Dalälven och norrut. Per-Arne var tidigare regionchef för Stockholm.

– Utvecklingen ser positiv ut för oss. Det har gått tungt i Norrbotten men nu börjar det även där komma fler förfrågningar, säger regionchefen.

När det gäller utvecklingen inom branschen konstaterar han att digitaliseringen är det stora just nu.

– Det kommer allt fler digitala verktyg och appar som underlättar arbetet. Robotiseringen är också på väg in i byggbranschen, bland annat har Skanska Stomsystem en fabrik i Bollebygd som tillverkar betongpålar där både armering och gjutningen sköts av robotar, avslutar Per-Arne Engström.

 

 

 

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.