Invigning av ny yogastudio i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017

Idag måndag invigdes den nya yogastudion Yogease i Skellefteå. Bakom den står Jeanette Carlsson, Sofia Lindblom och Lillemor Eklund. ” Yoga är ett sätt att nå knoppen med kroppen”, säger Sofia.

Jeanette Carlsson, som också är arbetsterapeut, har hållit på med yoga i 18 år och i 15 år har hon varit utbildad yogalärare.
– Jag har i mitt arbete sett att yogan kan vara en bra metod att arbeta när det gäller självläkning, berättar hon
Det var Jeanette som tog initiativet till yogastudion och tillsammans med Lillemor Eklund och Sofia Lindblom startade hon en ekonomisk förening. Jeanette berättar att Yogease skapats utifrån trions gemensamma längtan att sprida yoga men att den också ska vara en pusselbit för att stärka ett tillåtande och utvecklande samhälle.
– Modellen med ekonomisk förening passar oss jättebra och det är härligt att nu kunna prata yoga med kollegor, säger Jeanette.

Alla tre är de yogalärare fast med lite olika inriktning.
– Jag kommer mest att köra yogapass för gravida, berättar Sofia som kombinerar arbetet på Yogease med att jobba med marknadsföring hos Västerbottensteatern.

Lillemor, som är sjuksköterska, arbetar på ideell basis som yogalärare hos Friskis och Svettis i Skellefteå, vilket hon också kommer att fortsätta med vid sidan om arbetet med Yogease.
– Jag gillar även högintensiv träning och då är det helt perfekt att också syssla med yoga som är någonting helt annat. I yogan behöver du inte tänka för att bli lugn, det bara händer, säger Lillemor.

Trion har inrett en yogalokal på Södra Järnvägsgatan som tidigare fungerade som kontor. Här kan de arbeta med grupper om cirka 20 personer.
– Vi ska köra ett 20-tal olika pass varje vecka och dessutom kommer vi att arbeta med privata lektioner och med rehabilitering. Även om vi leder en helgrupp är det viktigt att varje deltagare hittar sin egen yoga som passar just den personen, avslutar Jeanette Carlsson.

Hon konstaterar att yoga är en tusenårig vetenskap som har fått och fortfarande får människor att må bra.
– Yoga kan visserligen ge oss en smidig och stark kropp, men det är den inre känslan av energi och balans som vi söker, avslutar Jeanette.

 

 

 

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.