Investmentbolag vill skapa 44 nya lägenheter i Skellefteå

Notera att denna artikel är från 2017
Så här kan det se ut om byggprojektet genomförs. Bild: White Arkitekter

Olofsson Invest vill göra en påbyggnad i trä av fastigheten på Strandgatan 16-18 i Skellefteå som de förvärvade i september och dessutom bygga ett nytt fyravåningshus intill. Detta skulle ge 44 nya lägenheter i form av bostadsrätter.

 

– Vi ser en möjlighet att kombinera de befintliga hyresrätterna med bostadsrätter för att skapa en blandad stad där alla har möjlighet att ta del av älven, säger Håkan Olofsson, ägare av och vd för Olofsson Invest som har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Han menar att påbyggnaden ligger väl i linje med Skellefteå kommuns intentioner och att få till stånd en förtätning av staden

Håkan konstaterar att genom att använda  den befintliga byggnadsstrukturen kan man göra en effektiv påbyggnad i två våningar med modulanpassad träbyggnadsarkitektur.

– Det underlättar även en varierad fördelning av lägenhetsstorlekar.

Olofsson Invest har i dagarna lämnat in ett förslag till Skellefteå kommun om att få till stånd en ändring av detaljplanen så att påbyggnaden och nybygget på parkeringen mot gatan kan utföras.

– Alla ska ju få säga sitt om detta och jag skulle tro att det tar mellan ett och ett och ett och ett halvt år innan bygget, som vi har finansiell kapacitet att genomföra, kan påbörjas.

Olofsson Invest äger idag via sitt dotterbolag Tribo, som är ett  fastighetsbolag med inriktning på bostäder i centrumnära områden i Skellefteå, cirka 330 lägenheter i Skellefteå. På Strandgatan 16-18 finns 32 lägenheter och två verksamhetslokaler.

– Vi har varit fastighetsägare i Skellefteå sedan 2011 då vi förvärvade 110 lägenheter. Utvecklingen i Skellefteå ser bra ut och vi tänker fortsätta att satsa här, avslutar Håkan Olofsson som själv har sina rötter i Arvidsjaur där han levde sina första 30 år.

På sin meritlista har han också 20 år som ICA-handlare. Bland annat drev Håkan ICA Kvantum i Boden.

 

 

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.