Inget beslut om Hökmarksbageriets öde vid dagens förhandlingar

Thomas Valter Foto: Lars Westerlund

På Fazers bageri i Hökmark genomfördes idag förhandlingar mellan livs fackklubb och Fazer Bageri Sveriges företagsledning. De kom emellertid inte fram till något beslut och förhandlingarna återupptas den 31 maj.

– Vi har haft en bra dialog och från vår sida finns det bara två alternativ – avveckling eller försäljning, säger Thomas Valter, livs klubbordförande vid bageriet.

Under mötet diskuterades bland annat utredningen som gjorts av den löntagarkonsult som livs fackklubb anlitat. Utredningen presenterades för klubben och för företagsledningen den 26 april.

– Vi tycker att hans förslag är bra. Företagsledningen gav under mötet synpunkter på förslaget och vi presenterade vår syn på företagsledningens synpunkter, säger Thomas Valter.

Thomas Valter konstaterar att det i dagsläget finns en intresserad köpare av fabriken.

Vi har haft en bra dialog.

Delegationen från företagsledningen för Fazer Bageri Sverige som besökte Hökmark bestod av Anette Rosengren som varit vd för företaget sedan 2015, bagerichefen Jörgen Sköld samt HR-cheferna Claes-Anders Bengtsson och Lovisa Furusten.

Dagen till ära hade Thomas Valter klätt sig i en gammal T-shirt med Lövångerbröds logotype.

– Jag vet inte om det var så populärt.

En namninsamling mot den förväntade nedläggningen, som startades direkt efter chockbeskedet i slutet i januari, har hittills samlat 6 700 namn.

– Jag slog vad med Martin Robertsson här i brödbutiken om att vi skulle få in minst 5 000 namn och nu ser jag fram emot att plocka hem vinsten, säger Inge Sundin, som jobbar deltid i butiken.

När Norran Affärsliv kommer på besök i butiken under dagen handlar bland andra Lennart och Kristina Wennberg från Piteå en kartong med den nya produkten rotfruktsbröd som lanserades i mars. De skriver direkt på listan.

– Klart att vi gör det. Vi är stammisar här och handlar alltid i brödbutiken när vi åker ner till barn och barnbarn i Umeå, berättar Lennart Wennberg.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.