Industriföretag i Norr- och Västerbotten ska få coachning i digital teknik

Fler än 300 små och medelstora industriföretag i hela landet ska erbjudas coachning för att öka användandet av digital teknik. I Västerbotten kommer stiftelsen Adopticum stå för coachningen och i Norrbotten blir det IUC Norrbotten.

Satsningen är en del av regeringens nyindustraliseringsstrategi Smart Industri.

Målet är att fler små och medelstora industriföretag ska bli bättre på att utnyttja möjligheterna med digital teknik. Samtidigt får de aktörer som driver coachningsarbetet möjlighet att utveckla sina insatser kopplat till digitalisering.

– Det här vet vi är oerhört viktigt för utveckling och konkurrenskraft. Kompetensen ökar och förhoppningsvis blir digitalisering en mer naturlig del av affärsutveckling framöver, säger Johanna Essemyr Pauldin, programansvarig för Digitaliseringslyftet på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Aktörerna som ska coacha företagen kommer att utgå från respektive företags utmaningar och potential. Coachningen kommer både att ske i nätverk och enskilt.

De flesta insatser inleds efter sommaren och pågår under 2017 och 2018.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.